Menu
Cart 0

8 KEK COKLAT YANG BAKAL MENAWAN HATI RAKYAT KL

Posted by Eat Cake Today on

Coklat bukan sahaja merupakan perisa kegemaran ramai, malah ia menjadi keinginan yang amat kuat! Tak kisahlah minuman ke, kek ke, kalau perisa coklat mesti ramai akan minta. Tapi kenapa ya sampai begitu sekali? Coklat lah satu-satunya bahan yang boleh menaikkan mood kita dan memberi sesiapa yang memakannya rasa nikmat seperti dibuai mimpi~ Jadi janganlah terkejut jika nak beli kek coklat yang nampak ala-ala moist tu tiba-tiba habis! Jangan risau bab tu -- kami ada listkan 7 kek coklat yang bakal menawan hati kalian yang tinggal di KL! 

Kek kek coklat kek coklat moist cheesecake burnt cheesecake chocolate cake brownies
  • Chocolate Salted Caramel Praline Cake 
  • Jangan diambil ringan kombinasi kek coklat yang moist dan sos karamel asin! Chocolate Salted Caramel Praline Cake ni membuktikan betapa ketagihnya sesorang akan jadi kalau cuba kek coklat ni~ Satu suap saja dah rasa seperti dibuai pelbagai citarasa berlainan yang berharmoni antara satu sama lain. Tak sangka rasa sos karamel asin yang menyengat ni dapat dibalance dengan kek coklat yang lembut dan moist

    Kek kek coklat kek coklat moist cheesecake burnt cheesecake chocolate cake brownies
  • Chocolate Mousse Cake 
  • Kek coklat yang bukan sahaja moist tapi empuk seperti awan? Itulah dia Chocolate Mousse Cake! Luarannya yang beralun dah beri kalian rasa yang senang dan santai seperti pasir di pantai. Kek coklat ni target rupa yang anggun dan minimalis. Tapi bab rasa kek ni tak boleh nak pertikaikan lah dengan nikmat coklatnya yang pekat. Rasa macam tengah relaks di pantai atas kerusi yang empuk~ 

    Kek kek coklat kek coklat moist cheesecake burnt cheesecake chocolate cake brownies
  • Magnum Chocolate Apricot Cake 
  • Awas! Kek coklat ini akan membuat kalian ketagih dengan moist nya dan kejutan masam-masam manis di dalam~ Sekali pandang dah tahu dah mana datangnya nama Magnum Chocolate Apricot Cake -- luaran kek ni dibalut dengan coklat Magnum asli yang crunchy. Dalam kek ni pula ada lapisan kek coklat moist dan kek span (celah-celah dia ada kejutan jem apricot untuk kasi kek ni lagi wow)! 

    Kek kek coklat kek coklat moist cheesecake burnt cheesecake chocolate cake brownies
  • Biscoff Coffee Cake 
  • Siap sedia, kek coklat yang akan bangkitkan selera (dan diri kalian juga) dengan Biscoff Coffee Cake ini! Kek coklat ini cukup sesuai untuk peminat mocha, dengan gabungan coklat pekat dan moist serta perisa kopi kegemaran kalian (tapi rangup dari biasa)~ ‘Mengopi’lah di rumah sambil melayan rasa nikmat kombinasi hit ni!

    Kek kek coklat kek coklat moist cheesecake burnt cheesecake chocolate cake brownies
  • Vegan Classic Chocolate Cake 
  • Takut kena diet lepas makan kek coklat kegemaran kalian? Tak payah risau pasal tu dah dengan Vegan Classic Chocolate Cake! Kek coklat ni masih kaya dengan kepuasan coklat dan daya tarikan moist nya tapi ia tak mengandungi gluten! Lagi-lagi ada potongan Strawberry yang segar untuk maniskan lagi kek ni! 

    Kek kek coklat kek coklat moist cheesecake burnt cheesecake chocolate cake brownies
  • Chocolate Gateau Cake 
  • Pernah tak kalian tengah sedap makan kek coklat tapi rasa muak sebab coklatnya terlalu pekat? Chocolate Gateau Cake ni direka khas untuk kalian yang menggilakan kek coklat yang tak terlalu pekat dan moist! Kalau tak rasa muak boleh nikmati kek coklat dengan lebih berselera~ 

    Kek kek coklat kek coklat moist cheesecake burnt cheesecake chocolate cake brownies
  • Chocolate Royale Cake 
  • Tak usah lagi berangan jadi Tuan Puteri! Dengan Chocolate Royale Cake kalian akan rasa seperti kerabat diraja dengan lapisan tebal dan berkrim Belgium dark couverture chocolate di atas kek coklat moist yang dibuat lebih crunchy dengan pes hazelnut praline. Kek coklat yang sangat kaya dengan nikmat coklat, kalian akan rasa macam makan pencuci mulut dari dapur raja! 

    Kek kek coklat kek coklat moist cheesecake burnt cheesecake chocolate cake brownies
  • Chocolate French Box
  • Nak coklat ke nak kek coklat? Tak payah pilih, boleh cuba Chocolate French Box ni! Dari luar nampak macam sekotak coklat tapi sebenranya ia kek coklat moist yang sedang menyamar! Kasi kejutan sikit dekat rakan-rakan kalian masa tengah potong ‘kotak coklat’ ni macam kek. Lepas tu pujuk balik dengan sepotong kek coklat ni yang boleh tahan lembutnya!


    Akhir kata, semua orang ada cara sendiri untuk enjoy kek coklat kegemaran mereka. Tak kisah lah kalian suka kek coklat yang moist ke, yang berspan ke -- yang penting kami semua suka kek coklat. Dan kami dari Eat Cake Today bekerja keras untuk memberi kalian semua kek coklat yang padu dan kena dengan selera~ 


    Yang kalian lihat ni sikit je dari koleksi mega kek coklat kami di Eat Cake Today. Kalau nak tengok sendiri pilihan-pilihan yang memikat boleh klik link ini: https://www.eatcaketoday.com/collections/chocolate-cakes


    Share this post



    ← Older Post Newer Post →

    ★ Customer Reviews ★

    Real Customer Feedback

    10641 reviews
    79%
    (8384)
    15%
    (1607)
    4%
    (441)
    1%
    (121)
    1%
    (88)
    My entire family loves this cake!
    Tasty and buttery
    Lovely!
    Delicious cake!